Pilates

Pilates er en treningsform som gjennomføres med øvelser ved bruk av egen kroppsvekt. Fokuset er konsentrert rundt kjernemuskulaturen i mage og rygg.

Pilatesmetoden ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates som var overbevist om at den “moderne” livsstilen var årsaken til økende dårlig helse.

Etter en barndom med astma og dårlig helse, trente han seg opp og allerede i en alder av 14 år viste han stor styrke og bedret helse. Under første verdenskrig benyttet han sin idrettsbakgrunn til å videreutvikle treningsmetoden “Contrology”, og jobbet bl.a.  med opptrening av skadede soldater.

Treningsmetoden fikk senere navnet “Pilates”, og er basert på at sinnet skal kontrollere musklene.

Pilates is complete coordination of body, mind and spirit 

 – Joseph Pilates

Øvelsene i Pilates benytter dyp kontrollert pustemetode for å bedre styrke i overkropp og abdomen/kjernestyrke.

I 1925 flyttet Joseph Pilates til New York hvor han åpnet sitt eget studio og videreutviklet sitt system. Teknikken ble raskt plukket opp av dansere, bl.a Martha Graham og Georg Balanchine. I dag er teknikken en svært anerkjent treningsmetode fra rehabiliterende trening til for idrettsatleter.

Pilates matte

Pilates er en treningsform som gjennomføres med øvelser ved bruk av egen kroppsvekt.

Fokuset er konsentrert rundt kjernemuskulaturen i mage og rygg. Øvelsene utføres nøye, rolig , kontolert og stabilt. Pilates passer for alle uansett alder, fysisk status og treningsbakgrunn. Det vil bli brukt forskjellige props som, ball, roller, strikk og ring.

Gjennom Pilatestrening kan du oppnå følgende: økt kroppsbevissthet, bedret pust, mindre muskelspenninger, klarere muskeldefinering, sterkere muskler, bedret kroppsholdning, økt energi, stressreduksjon og lavere blodtrykk.

Pilates er delt inn i nivå 1/2 og 2/3

Reformer

Vi var først i Drammen med “reformer” timer.  Og har tilbudt dette på Attic tidligere i 13 år.
I disse timene utføres pilatesøvelsene på spesialapparater. Elevene får kontinuerlig, personlig veiledning, slik at øvelsene utføres korrekt, og man oppnår maksimalt utbytte.

Apparatet vi bruker heter Reformer. Dette er en maskin i heltre med en skinnbelagt plattform som beveges opp og ned på skinner, ved hjelp av din egen vekt. For økt motstand brukes forskjellige stillinger på stenger, tau og fjærer, som instruktøren legger til rette for hver enkelt utøver. Det som gjør dette apparatet så eksepsjonelt, er kombinasjonen av styrketrening og fleksibilitet, samtidig som det er en behagelig treningsform. Våre gruppetimer på apparat består av apparater for 10 personer.

Change happens through movement and movement heals. – Joseph Pilates