Reformer

Vi var først i Drammen med “reformer” timer.  Og har tilbudt dette på Attic tidligere i 13 år.

I disse timene utføres pilatesøvelsene på spesialapparater. Elevene får kontinuerlig, personlig veiledning, slik at øvelsene utføres korrekt, og man oppnår maksimalt utbytte.

Change happens through movement and movement heals. – Joseph Pilates

Reformer-apparatet

Apparatet vi bruker heter Reformer. Dette er en maskin i heltre med en skinnbelagt plattform som beveges opp og ned på skinner, ved hjelp av din egen vekt. For økt motstand brukes forskjellige stillinger på stenger, tau og fjærer, som instruktøren legger til rette for hver enkelt utøver. Det som gjør dette apparatet så eksepsjonelt, er kombinasjonen av styrketrening og fleksibilitet, samtidig som det er en behagelig treningsform.

Våre gruppetimer på apparat består av apparater for 10 personer.

Reformer

Alle som er nye på Reformer-apparatene, må ha en introduksjon (privattime) i forkant av oppstart, eller vært med på et introduksjonkurs.

Reformer er delt inn i nivåer: 1, 2 og 3 og det er egne introduksjonsklasser med jevne mellomrom for deg som er helt ny til treningsformen

Reformer intro

Er et kurs over 2 ganger som er for dere som er helt nye til reformer og blir lært opp i apparatet og en innføring basic øvelsene og basic prinsippene på apparatet.

Reformer åpent

Dette er et åpent nivå, men utøver må som et minimum ha introduksjon kurs eller privatimer.

Reformer 1

Dette er klasser for de som har gjennomført introduksjon eller privattimer hos oss, vært på nivå 1 klasser, eller har erfaring med denne typen trening fra tidligere. Det er også mulig å delta på flere av Reformer klassene parallelt, dersom man ønsker å øke treningsmengden.

Reformer 2

Dette er en litt øvet klasse, for de som har gått nivå 1 og ønsker større utfordringer. Det er nødvendig med en generell forståelse av grunnteknikken i Pilates, og håndtering av apparatet.

Reformer 3

Dette er en øvet klasse, for de som har trent reformer en god stund og ønsker større utfordringer. Timen har større flyt og hilser på flere avanserte sekvenser og øvelser.

Reformer 4

Dette er en klasse for de som har gått nivå 3 over mange år, som har bakgrunn fra dans, yoga eller Pilates på et advanced nivå. Det blir god flyt, med mange avanserte øvelser. Så her må man mestre nivå 3 godt og ha god forståelse for teknikken samt god styrke og bevegelighet.

Reformer Menn

Dette er en egen klasse for menn, med fokus på å bygge styrke og stabilitet. Nivået blir tilpasset de som er der. Det trengs et introduksjon kurs eller privat time for å være med.

Reformer Cardio

Dette er en time for de som har vært på nivå 1 og har en god forståelse på grunnteknikken og apparatet.

Timen har større tempo og det brukes hoppebrett mye gjennom klassen. Pulsen på denne klassen er større og det blir jobbet med sett og flere repetisjoner.

Reformer etter fødsel

Dette er et spesial kurs for deg som nylig har født, og går over 8 uker.
Det blir bruk av både Pilates matte og Pilates apparatet, for å styrke spesielt bekken, mage og rygg, men hele kroppen vil bli jobbet med.
Pilates er spesielt godt for å trene opp dyp kjerne muskulatur og ledd stabilitet som er viktig etter et svangerskap.

Babyen er her med på matte ved siden av, eller med på kroppen i noen av øvelsene.
Det anbefales å vente 4-6 uker etter fødsel, og 12 uker etter keisersnitt.

Ta kontakt ved spesielle hensyn eller spørsmål på info@flowdrammen.no

When all your muscles are properly developed, you will, as a matter of course, perform your work with minimum effort and maximum pleasure.

– Joseph Pilates