Yoga

Yoga betyr etter sanskrit ordet Yuj, som betyr å forene, binde sammen og temme. Yoga gir oss tilgang til å skape balanse mellom kropp og sjel og kropp og sinn. 

Yoga stilner, skaper klarhet, ro og tilstedeværelse i oss selv. Yoga er pust, uten pust ingen yoga. Og pust er alt, det er liv, livskraft, energi og flyt.

What is the meaning of yoga?

Yogas citta vritti Nirodha – Yoga is the calming or stilling of the fluctuation of the mind

Det er mange grunner til å praktisere yoga.

Fysisk, dynamisk yoga er en god treningsform som utvikler kroppens fleksibilitet, styrke, utholdenhet og balanse. I tillegg til de fysiske øvelsene, er det et fokus på pusteteknikker, meditasjon og avspenning.

Mykere yoga virker beroligende og terapeutisk fordi fokuset flyttes innover i en selv. Ved å kombinere god pusteteknikk med fysiske øvelser løser man opp spenninger og ubalanser.

Yoga er ingen prestasjon – det er din kropp, din din pust og kontakten med underlaget du praktiserer på og kontakten med deg! Yoga er en reise innover i deg selv, som leder deg nærmere den du virkelig er.

Vinyasa Yoga

Dette er en sammensatt yogatime med tradisjonelle og utradisjonelle yogaposisjoner.

Timen er dynamisk, men har også rom for å jobbe med teknikk.

Vinyasa betyr pust synkronisert med bevegelse. Det vil si at man beveger seg fra den ene stillingen til den andre i takt med pusten. Solhilsen er et eksempel på dette, hvor pust og bevegelse forenes.

Vinyasa Yoga er en yogaform som styrker og samler både kropp og sjel. Dette gjør at mange opplever endringer i kropp og bevissthet. Det legges vekt på pusteteknikk, balanse, fleksibilitet, styrke, avspenning og velvære.

Vinyasa Yoga er delt inn i flere nivåer. Nivå 2 og 3 og åpent nivå.

Yoga Bliss

Yoga Bliss er en klasse som har som mål å gi kropp og sinn en velfortjent pause fra en hektisk hverdag.

Dette er en rolig time som passer for alle, hvor vi bruker tid på å roe ned. Vi har fokus på pusteøvelser (pranayama), rolige sekvenser hvor vi gir kroppen tid til å åpne opp og slippe stress og spenninger. Vi blir lenger i sittende og liggende posisjoner (asanas), og vi lar pusten komme til. Vi bygger oss opp med bolstere/blokker for å gi kroppen støtte og hvile. Det blir spesielt fokus på å åpne opp i skuldre, rygg og hofter, hvor mye stress og spenninger setter seg. Timen har et holistisk innhold og det brukes eteriske oljer for å forsterke opplevelsen.

Forvent en time med rolig og behagelig musikk, dempet lys og myk veiledning som vil hjelpe deg å lande i din egen pust, kropp og sinn.

Yoga Spa

Dette er en nytelse time hvor egenomsorg og påfyll står i fokus. En herlig avslutning på uken, som vil hjelper deg å lande etter en hektisk uke.

Timen inneholder puste øvelser, dynamiske yoga sekvenser etterfulgt av lengere hold og gode Yin relaterte øvelser, restorative posisjoner, lang og god avspenning og nakkemassasje til avslutning.

Kom å avslutt uken med oss med en herlig time.

Slow Flow Yoga

Bli med på en deilig, flytende og meditativ klasse!

Vi setter sammen asanas (yogastillinger) i spennende, rolige flytsekvenser og vektlegger et meditativt aspekt når vi beveger oss. Vi beveger oss mykt med sirkulære og organiske bevegelser som mykner kroppen innenifra og ut. Hver stilling er linket til den neste, hvor overgangene er minst like viktige som selve stillingene vi beveger oss igjennom. Det er en fordel at du er litt kjent med yoga fra før og er vant med koordinasjon av pust og bevegelse.

Når vi først blir klar over hvordan kroppen vår fungerer, hvordan hjertet slår og hvordan brystet danser i takt med pust – gir det etter hvert stor mening at kroppen vår er skapt for å flyte!

Med dempet belysning, nydelig musikk, pust og tilstedeværelse vil det gi deg påfyll og ro for kropp, sinn og sjel.

Yoga Basic

 

YOGA BASIC
I yoga Basic blir du introdusert til yogaens fokus på pust, meditasjon og fysiske stillinger(ananas).
Timen starter starten vi med pust og meditasjon for å roe ned nervesystemet.
Dette kan motvirke stress og gi en herlig følelse av ro og tilstedeværelse i egen kropp.

Vi beveger oss inn i de fysiske yogastillingene som  holdes for flere pust og introduseres vanligvis en og en av gangen.
Dette fokuset på grundig yogateknikk vil kunne gi deg et stødig fundament og en trygg praksis.
Øvelsene styrker muskler, fleksibilitet og balanse. Samtidig binder pusten sammen bevegelsene.
Dette kan hjelpe med å slippe spenninger i både kropp og sinn.

Denne yogaformen passer for deg som ønsker en rolig, myk og styrkende yogapraksis.
Og for deg som er ny til yoga. En fin måte og lære en og en øvelse på før vinyasa klassene.

Yoga Flow

Timen passer for alle og har middels intensitet. Pusten leder og binder kontakt i flytende bevegelser som søker å gjøre mellomrommene mellom hverdagens tankestrøm større.

Yogatimen har kontinuerlig balanse mellom å være dynamisk og utfordrende, og roligere og flytende, for så å gjenfinne ro og hvile i oss selv, på samme måte som i livet ellers.

Timen avsluttes med ledet shavassana/avspenning.

Timen passer for alle som vil utforske dynamisk yoga. Timen har åpent nivå.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes.

Ashtanga Yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper.

Stilen er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dets positive effekter har gjort Ashtanga Yoga veldig populær de siste årene.

Ashtanga yoga-prinsippet baserer seg på en serie “Primary Series” bestående av ca. 50 stillinger/øvelser (asanas). Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Hver asana forbereder for neste, og hvis man har tillit til denne disiplinen og praktiserer regelmessig vil man etter hvert høste fruktene av sin praksis. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga Yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling.

Ashtanga Yoga er delt inn i 1/2 og 2/3.

Yin Yoga

En behagelig time med et fokus på å lande, roe ned og vende fokuset innover.

Vi mykner opp kroppen med rolige bevegelser først. Det blir pranayama og hvilende yin stillinger som blir holdt over lengre tid. Du vil få verktøy som gir mulighet for god avspenning for muskler, bindevev og nervesystem.

La tankene få flyte, kroppen få hvile og sjelen få påfyll. En nærende time som gir deg en rolig og meditativ praksis.

Yoga Strenght

Yoga Strenght

Dette er en klasse med fokus på styrke i en yoga flyt. En kombinasjon av yoga og styrkeøvelser, der timen tar utgangspunkt i enkle yoga øvelser og enkle sekvenser med fokus på å bygge styrke både på innsiden og utsiden.

Dette er en fin time å kombinerer med andre klasser, for å bli sterkere til mer avanserte posisjoner og sekvenser, og ved siden av mykere klasser.

Klassen har et åpent nivå og kan tilrettelegges alle nivå.

 
 

Mamma & Mini

«Mamma & Mini» er en time som passer alle mammaer uansett treningsgrunnlag, i samarbeid med Drammen kiropraktikk og helse.

Etter et langt svangerskap og fødsel skjer det endringer i kroppen både fysisk og mentalt. Her er det viktig å finne balansen i en helt ny hverdag, der fysisk aktivitet kan være et godt hjelpemiddel. Timen er variert og gøyal satt sammen av yoga, styrke- og mobiltetstrening. Det er et spesielt fokus på problemområdene som kan oppstå i barselstiden. Vi  retter fokus på bekkenbunn, rygg og kjernemuskulatur; samt muskulatur vi bruker mye av til å bære, bysse og amme dagen lang. Vi finner balansen mellom kropp og sinn i en variert og trygg treningstime, samtidig som det blir en sosial og hyggelig stund sammen med babyen din og andre i samme livsfase. Det vil hele tiden være rom for å trekke seg tilbake for å amme/ flaske ved behov, og alle gjør treningen i sitt eget tempo. Denne timen holdes av Kathrine Tanberg fra Drammen Kiropraktikk og Helse. Den bookes via de i link under.

Drammen Kiropraktikk og Helse har også Sterk senior, styrke og balanse trening hos oss, med Sandra Furøy. Mer informasjon om dette finner du her: 

https://www.drammenkiropraktikk.no/behandlingstilbud/seniorsterk-styrketrening-balansetrening/

Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.

– B.K.S. Iyengar