Yoga

Yoga betyr etter sanskrit ordet Yuj, som betyr å forene, binde sammen og temme. Yoga gir oss tilgang til å skape balanse mellom kropp og sjel og kropp og sinn. 

Yoga stilner, skaper klarhet, ro og tilstedeværelse i oss selv. Yoga er pust, uten pust ingen yoga. Og pust er alt, det er liv, livskraft, energi og flyt.

What is the meaning of yoga?

Yogas citta vritti Nirodha – Yoga is the calming or stilling of the fluctuation of the mind

Det er mange grunner til å praktisere yoga.

Fysisk, dynamisk yoga er en god treningsform som utvikler kroppens fleksibilitet, styrke, utholdenhet og balanse. I tillegg til de fysiske øvelsene, er det et fokus på pusteteknikker, meditasjon og avspenning.

Mykere yoga virker beroligende og terapeutisk fordi fokuset flyttes innover i en selv. Ved å kombinere god pusteteknikk med fysiske øvelser løser man opp spenninger og ubalanser.

Yoga er ingen prestasjon – det er din kropp, din din pust og kontakten med underlaget du praktiserer på og kontakten med deg! Yoga er en reise innover i deg selv, som leder deg nærmere den du virkelig er.

Vinyasa Yoga

Dette er en sammensatt yogatime med tradisjonelle og utradisjonelle yogaposisjoner.

Timen er dynamisk, men har også rom for å jobbe med teknikk.

Vinyasa betyr pust synkronisert med bevegelse. Det vil si at man beveger seg fra den ene stillingen til den andre i takt med pusten. Solhilsen er et eksempel på dette, hvor pust og bevegelse forenes.

Vinyasa Yoga er en yogaform som styrker og samler både kropp og sjel. Dette gjør at mange opplever endringer i kropp og bevissthet. Det legges vekt på pusteteknikk, balanse, fleksibilitet, styrke, avspenning og velvære.

Vinyasa Yoga er delt inn i flere nivåer. Nivå 1/2 og 2/3 og åpent nivå.

Yoga Bliss

Yoga Bliss er en klasse som har som mål å gi kropp og sinn en velfortjent pause fra en hektisk hverdag.

Dette er en rolig time som passer for alle, hvor vi bruker tid på å roe ned. Vi har fokus på pusteøvelser (pranayama), rolige sekvenser hvor vi gir kroppen tid til å åpne opp og slippe stress og spenninger. Vi blir lenger i sittende og liggende posisjoner (asanas), og vi lar pusten komme til. Vi bygger oss opp med bolstere/blokker for å gi kroppen støtte og hvile. Det blir spesielt fokus på å åpne opp i skuldre, rygg og hofter, hvor mye stress og spenninger setter seg. Timen har et holistisk innhold og det brukes eteriske oljer for å forsterke opplevelsen.

Forvent en time med rolig og behagelig musikk, dempet lys og myk veiledning som vil hjelpe deg å lande i din egen pust, kropp og sinn.

Yoga Spa

Dette er en nytelse time hvor egenomsorg og påfyll står i fokus. En herlig avslutning på uken, som vil hjelper deg å lande etter en hektisk uke.

Timen inneholder puste øvelser, dynamiske yoga sekvenser etterfulgt av lengere hold og gode Yin relaterte øvelser, restorative posisjoner, lang og god avspenning og nakkemassasje til avslutning.

Kom å avslutt uken med oss med en herlig time.

Slow Flow Yoga

Bli med på en deilig, flytende og meditativ klasse!

Vi setter sammen asanas (yogastillinger) i spennende, rolige flytsekvenser og vektlegger et meditativt aspekt når vi beveger oss. Vi beveger oss mykt med sirkulære og organiske bevegelser som mykner kroppen innenifra og ut. Hver stilling er linket til den neste, hvor overgangene er minst like viktige som selve stillingene vi beveger oss igjennom. Det er en fordel at du er litt kjent med yoga fra før og er vant med koordinasjon av pust og bevegelse.

Når vi først blir klar over hvordan kroppen vår fungerer, hvordan hjertet slår og hvordan brystet danser i takt med pust – gir det etter hvert stor mening at kroppen vår er skapt for å flyte!

Med dempet belysning, nydelig musikk, pust og tilstedeværelse vil det gi deg påfyll og ro for kropp, sinn og sjel.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes.

Ashtanga Yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper.

Stilen er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dets positive effekter har gjort Ashtanga Yoga veldig populær de siste årene.

Ashtanga yoga-prinsippet baserer seg på en serie “Primary Series” bestående av ca. 50 stillinger/øvelser (asanas). Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Hver asana forbereder for neste, og hvis man har tillit til denne disiplinen og praktiserer regelmessig vil man etter hvert høste fruktene av sin praksis. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga Yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling.

Ashtanga Yoga er delt inn i 1/2 og 2/3.

Yin Yoga

En behagelig time med et fokus på å lande, roe ned og vende fokuset innover.

Vi mykner opp kroppen med rolige bevegelser først. Det blir pranayama og hvilende yin stillinger som blir holdt over lengre tid. Du vil få verktøy som gir mulighet for god avspenning for muskler, bindevev og nervesystem.

La tankene få flyte, kroppen få hvile og sjelen få påfyll. En nærende time som gir deg en rolig og meditativ praksis.

Yoga Flow

Timen passer for alle og har middels intensitet.

Pusten leder og binder kontakt i flytende bevegelser som søker å gjøre mellomrommene mellom hverdagens tankestrøm større. Yogatimen har kontinuerlig balanse mellom å være dynamisk og utfordrende, og roligere og flytende, for så å gjenfinne ro og hvile i oss selv, på samme måte som i livet ellers.

Timen avsluttes med ledet shavassana/avspenning.

Yogalates

YogaLates er en dynamisk time hvor man benytter yoga og Pilatesøvelser i flyt sekvenser som binder sammen pust og bevegelse med styrke elementer.

Det er bygget opp som en yogaklasse med en myk oppvarming, med et fokus på pust og tilstedeværelse, med Pilates styrke elementer, og som avsluttes med en god avspenning.

Rise and Shine Yoga

Rise and Shine. Morgenpraksis med flyt og varme med hensikt å bringe mer fokus og tilstedeværelse inn i dagen.

Klassen tar deg gjennom en rolig start som løsner i muskler og bindevev før vi hilser dagen velkommen med solhilsen og varm enkel flyt inkludert balansetrening. Vi avslutter klassen med en kort avspenning og 5 min sittende meditasjon.
Etter timen er du klar for å møte dagen med en våken og nærværende utgave av deg selv.

Mamma & Mini

«Mamma & Mini» er en time som passer alle mammaer uansett treningsgrunnlag, i samarbeid med Drammen kiropraktikk og helse.

Etter et langt svangerskap og fødsel skjer det endringer i kroppen både fysisk og mentalt. Her er det viktig å finne balansen i en helt ny hverdag, der fysisk aktivitet kan være et godt hjelpemiddel. Timen er variert og gøyal satt sammen av yoga, styrke- og mobiltetstrening. Det er et spesielt fokus på problemområdene som kan oppstå i barselstiden. Vi  retter fokus på bekkenbunn, rygg og kjernemuskulatur; samt muskulatur vi bruker mye av til å bære, bysse og amme dagen lang. Vi finner balansen mellom kropp og sinn i en variert og trygg treningstime, samtidig som det blir en sosial og hyggelig stund sammen med babyen din og andre i samme livsfase. Det vil hele tiden være rom for å trekke seg tilbake for å amme/ flaske ved behov, og alle gjør treningen i sitt eget tempo. Denne timen holdes av Kathrine Tanberg fra Drammen Kiropraktikk og Helse. Den bookes via de i link under.

Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.

– B.K.S. Iyengar